Kymmenen käskyä tytöille

Sinä kirkassilmäinen lapsi, sinä pulppuavan iloinen koululainen, sinä ulkonäöstäsi ahdistunut teini, sinä itseäsi etsivä opiskelija, sinä uraasi aloitteleva nuori aikuinen, sinä ruuhkavuosien keskellä kipuileva aikuinen, sinä keski-ikäisyyttä kolkutteleva äiti, sinä lapsettomaksi jäänyt viisikymppinen, sinä juuri eläköitynyt virkeä täti-ihminen ja sinä viisas ja paljon kokenut vanhus - sinä tyttö ja nainen. Tänään haluan antaa sinulle kymmenen käskyä, kymmenen kehoitusta, kymmenen toivetta tai kymmenen haastetta - ota ne vastaan juuri niin kuin sinulle on hyvästä.


1. Älä suostu olemaan jalustalle nostettu pyhimys, eteerinen madonna, herkästi särkyvä jääprinsessa tai loputtomiin uudistuva maatuska - sinä olet ihminen, lihaa ja verta, elävä ja hengittävä, älykäs ja tunteva - kokonainen.

2. Älä anna kenenkään käyttää nimeäsi vääriin tarkoituksiin - kiusaamiseen tai haukkumiseen, alistamiseen tai aliarvioimiseen, pahan puhumiseen tai juoruiluun.

3. Pyhitä kehosi - kuuntele sitä, hyväksy sen muutokset, anna sen roikkua rauhassa. Katso peilikuvaasi lempeydellä, näe arpesi ja iän myötä lisääntyvät juonteet kauniina elämän jälkinä.

4. Kunnioita itseäsi - erilaisuuttasi, erikoisuuttasi, persoonallisuuttasi, virheitäsi, vajavaisuuksiasi, vahvoja puoliasi ja kaikkea sitäkin, jonka haluaisit itsessäsi muuttaa. 

5. Älä tapa lasta sisälläsi - anna sen leikkiä ja lorvailla, kikattaa ja kiukutella, ihmetellä ja ärsyyntyä, oivaltaa ja tuntea itsensä tyhmäksi.

6. Älä riko ystävyyssuhteitasi - kohtaa ja kuuntele, kannusta ja kiitä, ole rehellinen ja keskustele, pyydä ja anna anteeksi, naura ja itke yhdessä kun niiden aika on.

7. Älä varasta toisilta - aikaa, koska olet niin kiireinen; tilaa, koska koet olevasi tärkeämpi; puheenvuoroa, koska et jaksa kuunnella.

8. Älä suostu kuuntelemaan valheita itsestäsi - vastaa niihin napakalla lempeydellä, kipakalla rakkaudella ja tiukalla totuudella. 

9. Älä koskaan luovu tavoitteista - unelmoi rakkaudesta, haaveile haasteista, innostu uudesta ja kurkota tähtiin ja niiden yli.

10. Älä epäile omia kykyjäsi - arvosta itseäsi, luota taitoihisi, kiitä kehuista, ota kritiikki oppina, elä täyttä elämää.

# tyttöjenpäivä #tyttöjenpuolesta #DayoftheGirl #GirlsTakeOver

Kommentit